ÇEDAŞ’tan öğrencilere güvenli elektrik kullanımı eğitimi

ÇEDAŞ’tan öğrencilere güvenli elektrik kullanımı eğitimi

ÇEDAŞ’tan öğrencilere güvenli elektrik kullanımı eğitimi

ÇEDAŞ, çocuklarda elektrik ile ilgili bir farkındalık yaratmak ve tehlikelere karşı bilinçli olmalarını sağlamak amacıyla okullarda ‘güvenli elektrik kullanımı’ eğitimi veriyor.  İş sağlığı ve güvenliği uzmanları tarafından verilen eğitimde, elektriğin nasıl üretildiğinden tehlikelerine kadar birçok konu hakkında çocuklar bilgilendiriliyor.


Günümüzde insan hayatının vazgeçilmez ihtiyaçlarından biri olan elektriğin ‘güvenli kullanımı’ da büyük önem taşıyor. Özellikle çocukları elektriğin tehlikelerinden korumak için doğru bilgilendirme yapılması gerektiğine inanan Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ) ilk ve ortaöğretim çağındaki öğrencilere yönelik özel bir eğitim programı hazırladı.


TEHLİKELERDEN KORUNMANIN YOLLARI ANLATILDI


ÇEDAŞ iş sağlığı ve güvenliği uzmanları tarafından hazırlanan sunum ilk olarak Gemerek Özel İdare ve Cumhuriyet İlkokulundaki öğrencilere verildi. Geniş katılımla gerçekleştirilen programda önce elektriğin ne olduğu, nerelerde elde edildiği anlatıldı. Ardından da gözle görünmeyen, varlığı sadece özel aletlerle anlaşılabilen elektriği doğru kullanma ve tehlikelerinden korunmanın yolları paylaşıldı, elektrikle ilgili çalışmaları yapacak olanların eğitilmiş ve yetki belgesine sahip olmaları gerektiğinin altı çizildi. Elektrik direklerinden, kopan elektrik tellerinden uzak durulması gerektiğine işaret edilen sunumda, öğrencilere bu konuların işlediği özel bir video da izletildi.

 

Bilgilendirme sonunda öğrencilerimize hediye dağıtıldı. Farkındalık çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.

10.04.2023 88

10-04-202310-04-202310-04-2023

Kaynak: https://www.cedas.com.tr/tr/haberler/258/haberler